50 perc
Hozzávalók: 50 dkg comb, 3 nagy
fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 1 teáskanál curry, 1 evőkanál
pirospaprika (csípős is lehet), 20 dkg rizs, 3 dkg mandula (vagy teáskanál
mandulaaroma), 3 dkg mazsola, 2 dl tejföl, 1 kanál ételízesítő, ízlés szerint
só.
A felhevített (de még nem barna)
vajon sárgára fonnyasztjuk a megtisztított és nagyon finomra vágott (vagy
reszelt) vöröshagymát, és hozzáadjuk a curryt. Együtt pirítjuk még egy percig,
ezután beletesszük a megmosott, leszárított és kis kockákra vágott húst, a
szétzúzott fokhagymát, a sót, a pirospaprikát, és felöntjük 2-3 dl vízzel. Fedő
alatt puhára pároljuk. Mire a hús megpuhul, a leve is besűrűsödik. Amíg a hús
párolódik, elkészítjük a különleges rizsköretet. A megmosott és lecsepegtetett
rizst térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel öntjük fel, belekeverjük az
ételízesítőt, a szárától megtisztított és megmosott mazsolát, az előzőleg forró
vízbe dobott, lehéjazott és vékonyra szeletelt mandulát (vagy beleöntjük a
mandulaaromát). Felforraljuk, és előmelegített sütőben, fedő alatt pároljuk 25
percig. Tálaláskor külön tesszük a húst is, a rizst is, mellé kínáljuk a
tejfölt, amelyet ki-ki a húsra önt ízlése szerint.