Rizses füstölt hal Ceylon- Srílanka



Hozzávalók: 60 dkg füstölt tőkehal vagy hering, 2 ek. olaj, 25 dkg rizs, 2 felaprított hagyma, 2 tk. ceyloni currypor, 1 púpozott ek. vaj, 1 kemény tojás 6 felé vágva, 1 tk aprított, friss korianderlevél vagy petrezselyem.
Öntsünk 2 l forrásban lévő vizet a halra, lassú tűzön, nem forralva pároljuk kb. 15 percig. Öntsük le a vizet, húzzuk le a hal bőrét, fejtsük le a húsát és szedjük szét kis darabokra.
Olajban pirítsuk üvegesre a hagymát. Tegyük rá a mosott rizst és a curryt, pirítsuk 2-3 percig. Öntsünk hozzá 5 dl-t a haláztató forró vízből. Lassú tűzön, lefedve pároljuk, míg a víz elfő, a rizs megpuhul. Keverjük bele a vajat és a halat.
Díszítsük tojással és korianderlevéllel. Tálaljuk citromlével és csípős, fűszeres mártással.