Samosa (Burgonyaropogós bundában)



Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 15 dkg liszt2 cl olaj, 1 dl víz, 1 dkg kesudió, só. A töltelékhez: 30 dkg főtt burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1 kanál friss gyömbér, 3 kk. víz, 3 kk friss koriander, 1 kk száraz koriander, 1 kk koriandermag, 1 kk garam masala, 3 kk őrölt kömény, 1 kk Cayenne bors, só, olaj a sütéshez.
A tészta elkészítése: Egy tányérba szórjuk a finomlisztet, hozzáadjuk a vizet, olajat és összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát kb. 10 cm átmérőjű darabokra nyújtjuk.
A töltelék elkészítése: Lereszeljük a krumplit, megfűszerezzük és miután összekevertük, ki fogjuk sütni. Előbb azonban egy serpenyőben olajat hevítünk, majd sorrendben először beletesszük a koriandermagot, zöldborsót, a fűszereket és összekeverjük. Hozzáadjuk az előre elkészített krumpli-keveréket, mellyel tovább sütjük. Legvégül kerül bele a gyömbér. A samosa tésztájából kis tölcséreket formázunk, és ezekbe töltjük a kész tölteléket. Legvégül forró olajban kisütjük őket. Tálaláskor szárazmenta, joghurt és fűszerek elegyéből összeállított szószt adunk hozzá.