Hozzávalók 4 személyre: A tésztához: 15 dkg liszt2 cl
olaj, 1 dl víz, 1 dkg kesudió, só. A töltelékhez: 30 dkg főtt burgonya, 1 fej
vöröshagyma, 10 dkg zöldborsó, 1 kanál friss gyömbér, 3 kk. víz, 3 kk friss
koriander, 1 kk száraz koriander, 1 kk koriandermag, 1 kk garam masala, 3 kk
őrölt kömény, 1 kk Cayenne bors, só, olaj a sütéshez.
A tészta elkészítése: Egy tányérba szórjuk a
finomlisztet, hozzáadjuk a vizet, olajat és összedolgozzuk. Az összegyúrt
tésztát kb. 10 cm átmérőjű darabokra nyújtjuk.
A töltelék elkészítése: Lereszeljük a krumplit,
megfűszerezzük és miután összekevertük, ki fogjuk sütni. Előbb azonban egy
serpenyőben olajat hevítünk, majd sorrendben először beletesszük a
koriandermagot, zöldborsót, a fűszereket és összekeverjük. Hozzáadjuk az előre
elkészített krumpli-keveréket, mellyel tovább sütjük. Legvégül kerül bele a
gyömbér. A samosa tésztájából kis tölcséreket formázunk, és ezekbe töltjük a
kész tölteléket. Legvégül forró olajban kisütjük őket. Tálaláskor szárazmenta,
joghurt és fűszerek elegyéből összeállított szószt adunk hozzá.