Hozzávalók: 1/2 kg hús apróra
darabokra vágva és nyársra fűzve (lehet marhahús, vesepecsenye, hátszín,
rostélyos vagy csirkemell)
A húst nyársra fűzve, lehetőleg
faszénparázs fölött forgatva sütjük, időközönként olajjal kenegetve. Amikor
megsült, tányérra téve fűszeres mártással leöntjük és főtt rizst adunk hozzá.
Mártás: 2 kávéskanál curry, 1
kávéskanál őrölt köménymag, 1 kávéskanál chili paprika, 1 kávéskanál cukor, 2
fej vöröshagyma (reszelve), 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg amerikai mogyoró (durvára
darálva vagy törve), 2 dl kókusztej, 1/2 citromleve, 2 evőkanál olaj, só
A forró olajban pároljuk meg a
vöröshagymát, fokhagymát, majd egy kevéssé forgassuk meg benne a fűszereket (vigyázzunk
nehogy megégjen). Végül keverjük hozzá a mogyorót, kókusztejet és takaréklángon
főzzük kb. 10 percig. A sót és a citrom levét tálalás előtt adjuk hozzá.