Uborka savanyúság
Hozzávalók: 2 uborka, 1
sárgarépa, 1 friss piros csili, 1 nagy hagyma, 2 evőkanál só, 8 szárított
csili, 8 salotthagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 cm gyömbér, 1/2 csésze szárított
aprórák, 1/2 csésze olaj, 1/2 kávéskanál mustármag, 1/2 kávéskanál kurkuma, 3/4
csésze ecet, 3 1/2 evőkanál cukor
1. Vágjuk fel az uborkát 2,5
cm-es hasábokra, a piros csilit fél cm-es hasábokra és a hagymát fél cm-es
karikákra.
2. Sózzuk be két órára.
3. Mossuk le a sót és szárítsuk
meg a zöldségeket egy tiszta konyharuhán.
4. Daráljuk át a robotgépen a
csilit, hagymát, fokhagymát és gyömbért. Az aprórákot is daráljuk le külön.
5. Az olajban süssük át a
mustármagot fél percig, adjuk hozzá az összetört friss fűszereket, majd a
kurkumát és süssük 5 percig.
6. Most tegyük hozzá az
aprórákot, süssük még 3 percig, végül az ecetet és a cukrot. Lassú tűzön
pároljuk, amíg besűrűsödik, ha kell sózzuk és cukrozzuk utána.
7. Végezetül dobjuk bele a
zöldségeket, jól keverjük össze a fűszerekkel és vegyük le a tűzhelyről.
8. Miután kihült, töltsük
üvegekbe és tartsuk lezárva a hűtőszekrényben.