Savanyúság



Uborka savanyúság

Hozzávalók: 2 uborka, 1 sárgarépa, 1 friss piros csili, 1 nagy hagyma, 2 evőkanál só, 8 szárított csili, 8 salotthagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 cm gyömbér, 1/2 csésze szárított aprórák, 1/2 csésze olaj, 1/2 kávéskanál mustármag, 1/2 kávéskanál kurkuma, 3/4 csésze ecet, 3 1/2 evőkanál cukor
1. Vágjuk fel az uborkát 2,5 cm-es hasábokra, a piros csilit fél cm-es hasábokra és a hagymát fél cm-es karikákra.
2. Sózzuk be két órára.
3. Mossuk le a sót és szárítsuk meg a zöldségeket egy tiszta konyharuhán.
4. Daráljuk át a robotgépen a csilit, hagymát, fokhagymát és gyömbért. Az aprórákot is daráljuk le külön.
5. Az olajban süssük át a mustármagot fél percig, adjuk hozzá az összetört friss fűszereket, majd a kurkumát és süssük 5 percig.
6. Most tegyük hozzá az aprórákot, süssük még 3 percig, végül az ecetet és a cukrot. Lassú tűzön pároljuk, amíg besűrűsödik, ha kell sózzuk és cukrozzuk utána.
7. Végezetül dobjuk bele a zöldségeket, jól keverjük össze a fűszerekkel és vegyük le a tűzhelyről.
8. Miután kihült, töltsük üvegekbe és tartsuk lezárva a hűtőszekrényben.