Hozzávalók: 20 dkg szágó vagy
dara, 9 dl forrásban lévő tej, 10 dkg pálma- vagy egyéb cukor, 5 dkg vaj, 1-2
csepp kókusz- vagy mandulaaroma. 3 tojássárgája, 4 dkg vaj, 2 tojásfehérje
kemény habja, 1 vagy több kókuszdió, 2,5 dl kókusztej, csipet só,.1,5 dl forró
víz, csipet reszelt citromhéj, 10 dkg cukor, késhegynyi vaníliás cukor, 1-2 ek.
kókuszreszelék.
Szórjuk a szágót a forró tejbe,
adjuk hozzá a cukrot, 5 dkg, vajat. Lassú tűzön, állandóan keverve főzzük 20
percig. Vegyük le a tűzről, hagyjuk állni 10 percig.
Keverjük bele az aromát, a jól
elkevert tojássárgáját, az apróra összevágott 4 dkg vajat, tojáshabot.
Reszeljük le körbe a kókuszdió tetejét, vegyük ki a belsejét, töltsük meg
pudinggal. Állítsuk forró vízzel majdnem félig töltött tepsibe, közepes
melegben süssük, míg a puding összeáll. Ha kész, szedjük ki a vízből, hagyjuk
kihűlni. A kókusztejet sózzuk, lassú tűzön besűrítjük. Főzzünk szirupot a
megmaradt cukorból, hűtsük ki. Tegyük a kókuszdiót kerek tálra. Öntsük
külön-külön üvegtálkákba a kókusztejet és a szirupot.
Tálaláskor öntsünk egy kevés
szirupot és kókusztejet a pudingra.
(Nem kókuszdióban is működik.)