Szingaléz főtt tészta (Idi appi) Ceylon- Srílanka



Hozzávalók: 0,5 kg kétszer szitált liszt, nagy szalvéta, hosszú nyelű fakanál, forrásban lévő víz, 6 kis lapos lószőrből vagy műszálból készült szita, kis lyukú burgonyanyomó.
Tegyük a lisztet a szalvétába, batyuszerűen kössük össze. A fakanál nyelét húzzuk át a csomón. Állítsuk forrásban lévő vízzel félig főtt fazék fölé úgy, hogy a víz ne, csak a gőz érje. Gőzöljük 1 órát.
Öntsük szitába, sózzuk meg, szitáljuk át. Tegyünk hozzá annyi forró vizet, hogy közepesen lágy, de ne ragadós tészta legyen belőle. Kis adagokban nyomjuk át a burgonyanyomón a kis szitákba.
Öntsünk 2 ujjnyi vizet egy nagy lábasba, forraljuk fel. Fedjük le egy nagy szitával, tegyük bele a kis szitákat, gőzöljük 5-6 percig.
A szitákon, vagy kistányéron tálaljuk.
Magában is fogyasztható vagy zöldséges, currys húsokhoz.