Hozzávalók: 0,5 kg kétszer
szitált liszt, nagy szalvéta, hosszú nyelű fakanál, forrásban lévő víz, 6 kis lapos
lószőrből vagy műszálból készült szita, kis lyukú burgonyanyomó.
Tegyük a lisztet a szalvétába,
batyuszerűen kössük össze. A fakanál nyelét húzzuk át a csomón. Állítsuk
forrásban lévő vízzel félig főtt fazék fölé úgy, hogy a víz ne, csak a gőz
érje. Gőzöljük 1 órát.
Öntsük szitába, sózzuk meg,
szitáljuk át. Tegyünk hozzá annyi forró vizet, hogy közepesen lágy, de ne
ragadós tészta legyen belőle. Kis adagokban nyomjuk át a burgonyanyomón a kis
szitákba.
Öntsünk 2 ujjnyi vizet egy nagy
lábasba, forraljuk fel. Fedjük le egy nagy szitával, tegyük bele a kis
szitákat, gőzöljük 5-6 percig.
A szitákon, vagy kistányéron
tálaljuk.
Magában is fogyasztható vagy
zöldséges, currys húsokhoz.