Szoto Mi Hun (tésztás csirkeleves - egytálétel)



Ünnepi alkalmakra, mint a Hari Raya, készítik.
A szotóhoz: 1 csirke, 1,2 liter víz, 1 citrom lehámozott héja, 1 csésze első kókusztej, 6 gerezd fokhagyma, 6 kis hagyma, mozsárban a fokhagymával összetörve, 1 kávéskanál ánizsmag, 1 kávéskanál koriandermag, 1 kávéskanál köménymag, 1 darabka fahéjkéreg
Melléje: 1 csomag tojásosmetélt, előfőzve, 50 dkg leforrázott szójacsira, 2 evőkanál gyufaszálpaprika, 4 evőkanál sűrű szójaszósz, 10 kis vöröshagyma, felkarikázva és megsütve, újhagyma szára
1. Törjük és keverjük össze az ánizst, koriandert, köménymagot és fahéjat a robotgépben.
2. Főzzük a csirkét a vízben a fűszerekkel, hagymával, fokhagymával és citromhéjjal puhára.
3. Vágjuk fel kis darabokra.
4. A gyufaszálpaprikát törjük meg mozsárban és keverjük hozzá a szójaszószt.
Tálalás: Adagoljuk a tálakba először a tésztát, majd a szójacsírát, arra a csirkedarabokat és végül a levest. Díszítsük a sült hagymakarikákkal, az apróra vágott újhagymával és végül tegyünk a tetejére egy kanálkával a csilimártásból.
A változatosság kedvéért tehetünk bele főtt fürjtojást is.
A szotó marhahúsból is elkészíthető.
Ha előételnek adjuk, rendezzük el egy tálcán a hozzávalókat és adjuk mellé tálban a levest.