Hozzávalók: 1 lebőrözött csirke nyolcfelé vágva, 3 dl
joghurt, 4 gerezd péppé zúzott fokhagyma, mogyorónyi friss gyömbér apróra
vágva, 2 kávéskanál paradicsompüré, 3 evőkanál citromlé, 1 babérlevél, 1-1
kávéskanál porrá zúzott kurkuma, őrölt kömény és csípős pirospaprika, 1
evőkanál enyhe garam masala, késhegynyi fekete bors, 2 kávéskanál só, 6-8 evőkanál
olvasztott vaj.
Elkészítés: A csirkedarabokat tálba tesszük. A joghurtba
belekeverjük a fokhagymát, a gyömbért, a paradicsompürét, a citromlét, a
babérlevelet, az őrölt fűszereket és a sót. Legalább 8 órát állni hagyjuk,
közben többször megforgatjuk. Tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk az
olvasztott vajjal. Lefedve, 180 Celsius-fokos sütőben, puhára pároljuk a húst,
majd levesszük a fedőt, és 200
Celsius-fokon megpirítjuk. Nannal és gyümölcscsatnival tálaljuk. (Csatni
fűszeres ízesítő. Általában az indiai húsételek elmaradhatatlan kísérője. A keleti
fűszerboltokban többféle kész csatnit árusítanak.)