Hozzávalók:(4 személyre) 2
csirkemell, 2 evőkanál olaj, 1 kis hagyma, 5 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 4
tojás, só, bors
A húst a csontról lefejtjük, a
csirke bőrét a csontokkal négy deci gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy
negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban
aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, gombát és a
zöldborsót, ráöntjük a húslét, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s
elosztjuk négy kis tálba vagy leveses csészébe. A négy tojást felverjük, a
tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőben előre elkészített
forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.