Tojásos csirkemell Japán



Hozzávalók:(4 személyre) 2 csirkemell, 2 evőkanál olaj, 1 kis hagyma, 5 dkg gomba, 15 dkg zöldborsó, 4 tojás, só, bors
A húst a csontról lefejtjük, a csirke bőrét a csontokkal négy deci gyengén sózott vízben kifőzzük úgy, hogy negyed liter húslé maradjon. A lefejtett csirkehúst csíkokra vágjuk, és olajban aranybarnára pároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, gombát és a zöldborsót, ráöntjük a húslét, fűszerezzük, és együtt puhára főzzük, s elosztjuk négy kis tálba vagy leveses csészébe. A négy tojást felverjük, a tálkákban elhelyezett húsra öntjük, s a tálkákat a sütőben előre elkészített forró vizes edénybe állítjuk, míg a tojás meg nem merevedik.