Hozzávalók (4 személyre) 30 dkg mélyhűtött leveles tészta,
20 dkg liszt
A töltelékhez: 25 dkg tofu, 3,5
dl zöldségleves (1 leveskockából), 17 dkg vörös lencse, 3 evőkanál szójaszósz,
1 kávéskanál friss kakukkfű, fél kávéskanál őrölt koriander, őrölt bors, kevés
reszelt citromhéj, 1 cs. petrezselyem, 1 cs. metélőhagyma (snidling)
A sütéshez: 1 tojássárgája, 4 evőkanál tej, 2-3 dkg
szezámmag
A zöldségleves felforraljuk, s
benne a lencsét a kakukkfűvel lefedett fazékban takaréklángon megfőzzük. Amikor
megpuhult szűrőkanállal kiszedjük, lecsöpögtetjük. Az öt percre hideg vízbe
áztatott, 2 cm-es darabokra vágott tofut elkeverjük a lencsével, szójaszósszal,
borssal, korianderrel, citromhéjjal, az apróra vágott petrezselyemmel és
metélőhagymával.
Egymásra helyezzük, és kissé
meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztalapokat, és 12 egyforma
négyzetet vágunk, szélét megkenjük kevés vízzel. Minden négyzetre tofus lencsét
halmozunk, batyukat, tarisznyákat formálunk belőle, a szélét jól
összenyomkodjuk. A töltött tésztát zsírpapírral kibélelt tepsibe tesszük,
megkenjük a tejjel felvert tojássárgájával, megszórjuk szezámmaggal, és
előmelegített sütőben, 200 fokon 15 percig sütjük, majd forrón tálaljuk.