- nélkül szintén elképzelhetetlen
egy ünnep, de manapság ezt az édességet is bárhol és bármikor meg lehet venni.
Dodolra specializálódott háziipar foglalkozik a készítésével, mert még nagy
ünnep előtt sem szeret senki ebbe a munkába belevágni. A hozzávalók listája
megint egyszerű, de elkészítése hosszadalmas és fáradságos művelet. Tapadós
rizsliszt, kókusztej, kristálycukor, kétfajta pálmacukor kell hozzá. Ezeket
összegyúrják, majd nagy üstben egész nap főzik állandó keverés mellett, amíg
elég sűrű és tapadós lesz. Ügyesség kell a tűz, helyes táplálásához, hogy a
dodol meg is főjön és le sem égjen. Egészében véve a szilvalekvárhoz hasonlít,
színében és állagában, sőt, még az órákig tartó keverésben is, de az íze csupán
rendkívül édes.