Fűszerezett borda (birka, marha vagy sertés)



50 dkg borda, 4 cm-es darabokra vágva, 1 nagy hagyma felszeletelve, 1 csésze víz
 „A” hozzávalók (robotgépben daráljuk össze)
8 mogyoróhagyma, 8 gerezd fokhagyma, 3 dkg gyömbér, 2 cm-es darab fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csillagánizs, 2 evőkanál paprikapor (ízlésünk szerint erős vagy csemege), 2 evőkanál sűrített paradicsom, 4 evőkanál olaj
 „B” hozzávalók
1/2 csésze joghurt, 2 paradicsom, négyfelé vágva, 1/4 kávéskanál só
1. „A” hozzávalókat tegyük egy 3 literes edénybe és süssük fedetlenül 6 percig erős fokozaton. Félidőben keverjük meg.
2. Adjuk hozzá a bordát, hagymát és vizet. Fedjük be és süssük 3 percig erős fokozaton. Ezután állítsuk közepes fokozatra, és 40 percig pároljuk.
3. Tegyük bele a „B” hozzávalókat, keverjük jól össze és 3 percig süssük erős fokozaton. Hagyjuk 15 percig állni, majd rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.