50 dkg borda, 4 cm-es darabokra
vágva, 1 nagy hagyma felszeletelve, 1 csésze víz
„A” hozzávalók (robotgépben daráljuk össze)
8 mogyoróhagyma, 8 gerezd
fokhagyma, 3 dkg gyömbér, 2 cm-es darab fahéj, 3 szegfűszeg, 1 csillagánizs, 2
evőkanál paprikapor (ízlésünk szerint erős vagy csemege), 2 evőkanál sűrített
paradicsom, 4 evőkanál olaj
„B” hozzávalók
1/2 csésze joghurt, 2 paradicsom,
négyfelé vágva, 1/4 kávéskanál só
1. „A” hozzávalókat tegyük egy 3
literes edénybe és süssük fedetlenül 6 percig erős fokozaton. Félidőben
keverjük meg.
2. Adjuk hozzá a bordát, hagymát
és vizet. Fedjük be és süssük 3 percig erős fokozaton. Ezután állítsuk közepes
fokozatra, és 40 percig pároljuk.
3. Tegyük bele a „B”
hozzávalókat, keverjük jól össze és 3 percig süssük erős fokozaton. Hagyjuk 15
percig állni, majd rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.