Hal-csatni



Hozzávalók 2 közepes hal, 3 dl ecet, 1 uborka, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 evőkanál szézámmag, 2,5 cm gyömbér, 4 piros csili, 4 zöld csili, 5 gerezd fokhagyma, 8 salotthagyma, mustármag, só és cukor
1. A halakat dörzsöljük be kurkumával és sóval, majd süssük meg félig az olajban.
2. Törjük össze együtt a hagymát, fokhagymát, salottot.
3. Szeleteljük fel a gyömbért vékonyan. Vágjuk fel hosszában az uborkát, kaparjuk ki a magokat, majd vágjuk 1,5 cm-es hasábokra. A répát úgyszintén.
4. Forrósítsuk fel az olajat, süssük át a hagymát, szézám- és mustármagot.
5. Tegyük hozzá az ecetet és egy csésze vizet, majd a felszeletelt répát, gyömbért és a halat.
6. Amikor a répa megpuhult, adjuk hozzá az uborkát.
Tálalásnál a felszeletelt friss csilivel díszítjük.