Hozzávalók 2 közepes hal, 3 dl
ecet, 1 uborka, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 evőkanál szézámmag, 2,5 cm gyömbér, 4
piros csili, 4 zöld csili, 5 gerezd fokhagyma, 8 salotthagyma, mustármag, só és
cukor
1. A halakat dörzsöljük be
kurkumával és sóval, majd süssük meg félig az olajban.
2. Törjük össze együtt a hagymát,
fokhagymát, salottot.
3. Szeleteljük fel a gyömbért
vékonyan. Vágjuk fel hosszában az uborkát, kaparjuk ki a magokat, majd vágjuk
1,5 cm-es hasábokra. A répát úgyszintén.
4. Forrósítsuk fel az olajat,
süssük át a hagymát, szézám- és mustármagot.
5. Tegyük hozzá az ecetet és egy
csésze vizet, majd a felszeletelt répát, gyömbért és a halat.
6. Amikor a répa megpuhult, adjuk
hozzá az uborkát.
Tálalásnál a felszeletelt friss
csilivel díszítjük.