25 dkg fehér halhúst 1/4 kanál
sóval és csipet borssal összekeverünk, és 10 percig állni hagyunk.
3 dkg vaj, 1 összetört közepes
hagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 3 dkg reszelt sajt, csipet feketebors, só
1. A vajat, hagymát és lisztet
keverjük össze egy tálban és fedő nélkül süssük 4 percig erős fokozaton.
Félidőben keverjük meg.
2. Öntsük hozzá a tejet, sajtot,
borsot és sót, keverjük össze és süssük további 4 percig erős fokozaton.
Keverjük meg és kóstoljuk meg.
3. Szépen fektessük le a
haldarabokat egy tál aljára, öntsük rá a mártást, fedjük le és süssük erős
fokozaton 5-6 percig, a hal vastagságától függően.
4. Forrón tálaljuk, illik hozzá a
sült paradicsom vagy bármely zöldség.