25 dkg halfilé 1/2 cm-es csíkokra
vágva
„A” hozzávalók (összekeverve)
1 kávéskanál hig szójaszósz, 1
kávéskanál Lea & Perrins szósz (ha nincs, osztrigaszósz), 1 kávéskanál
szézámolaj, 1 kávéskanál olaj, csipet bors, 2 evőkanál olaj. 3 gerezd fokhagyma
összezúzva, 1/2 kávéskanál gyömbér összezúzva, 12 dkg brokkoli, néhány darab
félbevágott gomba, 1/4 sárgarépa karikára vágva, 3 evőkanál víz, 1/2 kávéskanál
kukoricakeményítő, 1 evőkanál osztrigaszósz
1. Marináljuk a halat az „A”
hozzávalókban 10 percig.
2. Az olajat, fokhagymát és
gyömbért fedő nélkül süssük 3 percig erős fokozaton.
3. Adjuk hozzá a halat, gombát és
fedő nélkül süssük 1 percig erős fokozaton. Keverjük össze.
4. Tegyük rá a feldarabolt
brokkolit és sárgarépát, öntsük le a vizzel összekevert liszttel és
osztrigaszósszal, fedjük be és süssük 3 1/2 percig erős fokozaton.
5. Végül keverjük össze és forrón
tálaljuk rizzsel.