Halkari



Hozzávalók 4 halszelet, 2 paradicsom négyfelé vágva, 5 okra, 4 salotthagyma felszeletelve, 2 gerezd fokhagyma felszeletelve, 2 zöld csili, 2 evőkanál halhoz való karipor vízzel elkeverve, 2 csésze 1. Kókusztej, 4 csésze 2. Kókusztej, 1/2 csésze tamarindlé, 10 karilevél, 2 evőkanál olaj, só
1. Forró olajban süssük át a salotthagymát és fokhagymát.
2. Tegyük hozzá a kariport, kevergessük, amíg illatozni kezd, majd adjuk hozzá a karilevelet.
3. Forraljuk fel a 2. kókusztejjel.
4. Tegyük bele a paradicsomot és az okrát, majd a tamarindlét és főzzük 10 percig.
5. Végül adjuk hozzá a halat és forraljuk fel.
6. Amikor megpuhult, öntsük bele az 1. kókusztejet és forrás után vegyük el a tűzhelyről.