„A” hozzávalók: 30 dkg darált
marhahús, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál kukoricakeményítő, 1/2 kávéskanál
szézámolaj, 1/4 kávéskanál bors
„B” hozzávalók: 1 piros peperoni
kockára vágva, 1 zöld peperoni kockára vágva, 1 közepes hagyma kockára vágva
„C” hozzávalók: 4 evőkanál víz, 1
evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál osztrigaszósz, 1 evőkanál kínai bor (ha van), 1
kávéskanál Lea & Perrin szósz, 1 kávéskanál kukoricakeményítő, 4 evőkanál
olaj
1. Jól keverjük össze az „A”
hozzávalókat és formáljunk 15 gombócot.
2. Forrósítsunk fel egy
barnitóedényt 8 percig erős fokozaton. Öntsük bele az olajat, rendezzük el a
gombócokat és süssük 1 percig erős fokozaton, amíg az egyik felük megbarnul.
Fordítsuk meg a gombócokat, és még 1 percig süssük, hogy a másik felük is
megbarnuljon.
3. Keverjük hozzá a „B”
hozzávalókat, majd öntsük rá az összekevert „C” hozzávalókat, fedjük be, és 3
percig főzzük erős fokozaton.
4. Jól keverjük össze és forrón
tálaljuk rizzsel.