Húsgombócok pepperónival



„A” hozzávalók: 30 dkg darált marhahús, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál kukoricakeményítő, 1/2 kávéskanál szézámolaj, 1/4 kávéskanál bors
„B” hozzávalók: 1 piros peperoni kockára vágva, 1 zöld peperoni kockára vágva, 1 közepes hagyma kockára vágva
„C” hozzávalók: 4 evőkanál víz, 1 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál osztrigaszósz, 1 evőkanál kínai bor (ha van), 1 kávéskanál Lea & Perrin szósz, 1 kávéskanál kukoricakeményítő, 4 evőkanál olaj
1. Jól keverjük össze az „A” hozzávalókat és formáljunk 15 gombócot.
2. Forrósítsunk fel egy barnitóedényt 8 percig erős fokozaton. Öntsük bele az olajat, rendezzük el a gombócokat és süssük 1 percig erős fokozaton, amíg az egyik felük megbarnul. Fordítsuk meg a gombócokat, és még 1 percig süssük, hogy a másik felük is megbarnuljon.
3. Keverjük hozzá a „B” hozzávalókat, majd öntsük rá az összekevert „C” hozzávalókat, fedjük be, és 3 percig főzzük erős fokozaton.
4. Jól keverjük össze és forrón tálaljuk rizzsel.