Kacsa karimártásban



1 1/2 kg kacsa feldarabolva, 4 burgonya kockákra vágva
„A” hozzávalók
5 evőkanál olaj, 2 közepes hagyma összetörve, 2 evőkanál karipor, 1/2 evőkanál összetört fokhagyma, 1 evőkanál ketchup
 „B” hozzávalók
5 dl forró víz, 1/2 kávéskanál só, 1 kávéskanál cukor, 1 1/2 evőkanál kukoricakeményítő, 1/2 csésze sűrített tej (Maresi), 2 piros csili felszeletelve
1. „A” hozzávalókat tegyük egy nagy edénybe, és fedetlenül süssük a sütőben erős fokozaton 6 percig. Félidőben keverjük meg.
2. Tegyük bele a kacsadarabokat, keverjük össze, fedjük be, és erős fokozaton 3 percig süssük. Utána keverjük meg.
3. Adjuk hozzá a burgonyát és a „B” hozzávalókat. Összekeverés után fedjük be, és erős fokozaton 5 percig süssük. Ezután állítsuk közepes-alacsony fokozatra és süssük még 25 percig.
4. Keverjük hozzá a sűrített tejet a keményítővel, a csilit és süssük még 1 percig. Jól keverjük össze és forrón tálaljuk.