1 1/2 kg kacsa feldarabolva, 4 burgonya
kockákra vágva
„A” hozzávalók
5 evőkanál olaj, 2 közepes hagyma
összetörve, 2 evőkanál karipor, 1/2 evőkanál összetört fokhagyma, 1 evőkanál
ketchup
„B” hozzávalók
5 dl forró víz, 1/2 kávéskanál
só, 1 kávéskanál cukor, 1 1/2 evőkanál kukoricakeményítő, 1/2 csésze sűrített
tej (Maresi), 2 piros csili felszeletelve
1. „A” hozzávalókat tegyük egy
nagy edénybe, és fedetlenül süssük a sütőben erős fokozaton 6 percig. Félidőben
keverjük meg.
2. Tegyük bele a kacsadarabokat,
keverjük össze, fedjük be, és erős fokozaton 3 percig süssük. Utána keverjük
meg.
3. Adjuk hozzá a burgonyát és a
„B” hozzávalókat. Összekeverés után fedjük be, és erős fokozaton 5 percig
süssük. Ezután állítsuk közepes-alacsony fokozatra és süssük még 25 percig.
4. Keverjük hozzá a sűrített
tejet a keményítővel, a csilit és süssük még 1 percig. Jól keverjük össze és
forrón tálaljuk.