Kacsaomlett (maradék kacsasültből)



20 dkg kicsontozott kacsasült, 3 szárított gomba 15 percnyi áztatás után apróra vágva, 2 db újhagyma szár nélkül, 2 cm-es darabokra vágva, 10 dkg bambuszrügy, felszeletelve, 2 evőkanál olaj, 1 kávéskanál összetört fokhagyma, 4 evőkanál olaj
„A”  hozzávalók:
5 felvert tojás, 1 kávéskanál kukoricakeményítő 1 evőkanál vizzel elkeverve, csipet só és bors, 1/2 kávéskanál szézámolaj
1. A 2 kanál olajat, és a fokhagymát öntsük tálba, és 3 percig melegítsük erős fokozaton fedő nélkül.
2. Adjuk hozzá a gombát, bambuszrügyet és jól keverjük össze. 1 1/2 percig melegítsük erős fokozaton betakarva.
3. Vegyük ki és keverjük össze a kacsahússal és újhagymával.
4. Adjuk hozzá az „A” hozzávalókat és jól keverjük össze.
5. A barnító edényt melegítsük fel 6 percig és öntsük bele a 4 kanál olajat, majd adjuk hozzá a tojásos masszát és kevergessük gyorsan, amíg félig megszilárdul.
6. Tegyük a sütőbe még 2 percre erős fokozaton, amíg megfő, de keverjük meg félpercenként, hogy egyenletesen főjön meg.
7. Forrón tálaljuk rizzsel vagy kenyérrel.