- (kiejtve: kropo) pihekönnyű,
mégis laktató harapnivaló, amit két étkezés között, a délutáni teához, úti
elemózsiaként lehet fogyasztani. Készítésével a keleti tengerparton kialakult
kis házi „műhelyek” foglalkoznak. Tápióka, kukorica vagy szágólisztből készül,
hal, rák vagy tintahal, só és cukor hozzáadásával. A kicsontozott, megdarált
tengeri állatokat jól összekeverik a liszttel, majd a formázógépbe teszik. Ez a
keveréket összenyomja, és 4 x 20 cm-es darabokra formázza. Ezeket gőz fölött
párolják egy jó órán keresztül, majd a hengereket 2-5 mm-es darabokra
szeletelik. A szeleteket 8 órán keresztül szárítják, majd eladásra csomagolják.
Üzletben, piacon, mindenhol árulják. A fogyasztónak nincs más dolga, mint
olajban kisütni: a kis lepényből nagy tenyérnyi, félcenti vastag kagyló vagy
virágszirom formájú csemege lesz.