Marhahús paradicsomszószban



Hozzávalók: 40 dkg marhahús, 7 nagy hagyma - ebből 6 darabot felszeletelünk, 3 cm gyömbér - 2 cm-nyit összetörünk, 7 gerezd fokhagyma - 6 db felszeletelve, 5 meghámozott mandula, 3 szegfűszeg, 3 cm fahéjkéreg, 4 evőkanál húshoz való karipor, 8 paradicsom négyfelé vágva, 1 közepes konzerv paradicsompüré. 1 csésze sűrített tej (Maresi), 3 evőkanál olaj, só és cukor
1. Vágjuk a húst falatnyi darabokra és főzzük együtt a felszeletelt hagymával, fokhagymával és gyömbérrel.
2. A maradék hagymát, fokhagymát, gyömbért daráljuk át a robotgéppel, a mandulával együtt, finom péppé. Keverjük hozzá a kariport is valamennyi vízzel.
3. Forró olajban süssük át a fahéjkérget és a szegfűszeget. Tegyük hozzá a karis keveréket, majd a paradicsompürét, és pároljuk, amíg illatozni kezd.
4. Adjuk hozzá a húst, majd a paradicsomot és pároljuk, amíg megpuhul.
5. Végezetül öntsük bele a tejet, sót és cukrot, és forraljuk, amíg besűrűsödik.