Hozzávalók: 40 dkg marhahús, 7
nagy hagyma - ebből 6 darabot felszeletelünk, 3 cm gyömbér - 2 cm-nyit
összetörünk, 7 gerezd fokhagyma - 6 db felszeletelve, 5 meghámozott mandula, 3
szegfűszeg, 3 cm fahéjkéreg, 4 evőkanál húshoz való karipor, 8 paradicsom
négyfelé vágva, 1 közepes konzerv paradicsompüré. 1 csésze sűrített tej
(Maresi), 3 evőkanál olaj, só és cukor
1. Vágjuk a húst falatnyi
darabokra és főzzük együtt a felszeletelt hagymával, fokhagymával és
gyömbérrel.
2. A maradék hagymát, fokhagymát,
gyömbért daráljuk át a robotgéppel, a mandulával együtt, finom péppé. Keverjük
hozzá a kariport is valamennyi vízzel.
3. Forró olajban süssük át a
fahéjkérget és a szegfűszeget. Tegyük hozzá a karis keveréket, majd a
paradicsompürét, és pároljuk, amíg illatozni kezd.
4. Adjuk hozzá a húst, majd a
paradicsomot és pároljuk, amíg megpuhul.
5. Végezetül öntsük bele a tejet,
sót és cukrot, és forraljuk, amíg besűrűsödik.