Marhahússzeletkék „Delux”



30 dkg vesepecsenye 3mm vékony szeletkékre vágva, 2 evőkanál osztrigaszósz, 1 kávéskanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma összezúzva. 1/2 evőkanál csipős szójasűritmény (bean paste), 4 szárított gomba 15 percnyi áztatás után félbevágva, 1/2 sárgarépa 2 cm hosszú vékony szeletkékre vágva, 5 vizigesztenye, meghámozva (esetleg bambuszrüggyel helyettesíthetjük). 1 kisebb zöld pepperoni, 1 kisebb piros pepperoni, 5 dkg zöldborsó, só, 1/2 evőkanál szézámolaj
1. Marináljuk a húst 10 percre osztrigaszósszal és a kukoricakeményítővel.
2. Az olajat, fokhagymát és szójasűritményt tegyük egy 3 literes edénybe és süssük fedetlenül 3 percig erős fokozaton.
3. Tegyük hozzá a húst, gombát, répát, vizigesztenyét és vizet. Keverjük össze, takarjuk be, és 4 percig süssük erős fokozaton, majd 20 percig középső fokozaton.
4. Keverjük hozzá a fennmaradó hozzávalókat, és lefedve főzzük 2 percig erős fokozaton.
5. Keverjük össze és forrón tálaljuk.