Marhakari



Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 1 csésze víz, 1/2 csésze olaj, 30 dkg krumpli, 5 evőkanál húshoz való karipor, 6 salotthagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 cm gyömbér, 4 csésze kókusztej, 3 cm fahéjkéreg, 2 szegfűszeg, 1 csillagánizs. 2,5 dkg kókuszreszelék, megpirítva és mozsárban megtörve, só
1. Vágjuk fel a húst falatnyi kockákra.
2. Keverjük össze a kariport annyi vízzel, hogy pépet kapjunk
3. Törjük össze a hagymát, gyömbért, fokhagymát.
4. Süssük meg ezeket forró olajban, amíg illatozni kezdenek. Öntsük rá a kari-pépet és süssük, amíg ez is illatozik.
5. Tegyük bele a húst egy kis vízzel.
6. Adjuk hozzá a megpirított kókuszreszeléket, csillagánizst, szegfűszeget és fahéjat.
7. Keverjük el, majd tegyük bele a kókusztejet, a felvágott krumplit és a sót.
8. Pároljuk puhára.