Sült csirke szilvaszósszal (plum sauce)



1 kg megnyúzott csirke, 16 darabra vágva, Híg és sűrű szójaszósz, 1,5 kávéskanál ötfüszerpor, 4 evőkanál búzaliszt, 2,5 cm gyömbér, 1/2 csésze szilvaszósz, 2 kávéskanál kukoricaliszt, 1 kávéskanál szézámmag, 1/2 kávéskanál ecet
1. Marináljuk a csirkét a kétfajta szójaszósszal és az ötfüszerporral, valamint az összezúzott gyömbérrel 15 percig.
2. Keverjük össze a kétfajta lisztet, forgassuk meg benne a csirkedarabokat és süssük ki olajban.
3. 1 evőkanálnyi forró olajban süssük át a szilvaszószt, ecetet és egy kis sűrű szójaszószt. Jól keverjük át, majd tegyük bele a megsült csirkedarabokat, és jól forgassuk meg benne.
4. Vegyük el a tűzről és szórjuk meg szézámmaggal.