Hozzávalók 1 nagyobb hal, 2
evőkanál paradicsomszósz, 2 szál zellerlevél, 1 kávéskanál, só, 4 evőkanál
olaj, 1 kávéskanál kurkuma, 2 paradicsom, 2,5 cm gyömbér felszeletelve, 4 zöld
csili, fél citrom leve, 2,5 dl kókusztej, 2 karika citromhéj, összetörve, 1
nagy hagyma felszeletelve
A robotgéppel daráljunk össze: 8
szárított csilit, 5 gerezd fokhagymát, 10 salotthagymát
1. A halat dörzsöljük be a sóval
és kurkumával és süssük meg olajban, amíg ropogós lesz.
2. A szükséges olajmennyiségben
süssük át a ledarált hozzávalókat, amíg illatoznak.
3. Tegyük hozzá a felszeletelt
paradicsomot, összetört citromhéjat és kókusztejet és pároljuk, amíg a mártás
besűrűsödik, kb. 10 percig.
4. Adjuk hozzá a paradicsomszószt
és a halat.
5. Amikor elég sűrű, tegyük hozzá
a citromlét, a hagymakarikákat, a felszeletelt zöld csilit, zellerlevelet és
gyömbért. Fordítsuk meg a halat és pároljuk 5 percig.