Sűlthal mártásban



Hozzávalók 1 nagyobb hal, 2 evőkanál paradicsomszósz, 2 szál zellerlevél, 1 kávéskanál, só, 4 evőkanál olaj, 1 kávéskanál kurkuma, 2 paradicsom, 2,5 cm gyömbér felszeletelve, 4 zöld csili, fél citrom leve, 2,5 dl kókusztej, 2 karika citromhéj, összetörve, 1 nagy hagyma felszeletelve
A robotgéppel daráljunk össze: 8 szárított csilit, 5 gerezd fokhagymát, 10 salotthagymát
1. A halat dörzsöljük be a sóval és kurkumával és süssük meg olajban, amíg ropogós lesz.
2. A szükséges olajmennyiségben süssük át a ledarált hozzávalókat, amíg illatoznak.
3. Tegyük hozzá a felszeletelt paradicsomot, összetört citromhéjat és kókusztejet és pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik, kb. 10 percig.
4. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és a halat.
5. Amikor elég sűrű, tegyük hozzá a citromlét, a hagymakarikákat, a felszeletelt zöld csilit, zellerlevelet és gyömbért. Fordítsuk meg a halat és pároljuk 5 percig.