- a legismertebb maláj és indonéz
húsétel, hurkapálcikákra húzott húsdarabokból áll. Minden vidéknek megvan a
maga szatéspecialitása. Készülhet marha vagy csirkehúsból, tüdőből, lépből vagy
pacalból - ez utóbbiak igencsak ritka helyi „csemegék”. Az apró kockákra vágott
húst fokhagymával, borssal, tamarinddal, sóval és cukorral pácolják legalább 8
órán keresztül, majd nyársra húzzák, de csak a pálcika elejére, kb. 5 cm-es
részen. A grill rácsán, parázs felett sütik meg, miközben vajjal locsolgatják.
Mogyorómártásba mártogatva fogyasztják, hozzá felvágott ketupátkockákat, uborka
és hagymaszeleteket adnak. Manapság mindenhol kapható, utcai árusnál éppúgy, mint
első osztályú étteremben, de sokszor egy party vagy az ünnep nagy attrakciója,
hogy szatésütőt hívnak a házhoz.