25 dkg vesepecsenye kis, vékony
szeletkékre vágva
„A” hozzávalók: 1/2 kávéskanál
szódabikarbóna, 1 evőkanál szójaszósz, 1/2 kávéskanál szézámolaj, 1/4
kávéskanál bors, 1/2 kávéskanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál
összezúzott gyömbér. 1 evőkanál összezúzott fokhagyma, 1 zellerszár apróra
vágva, 3 friss gomba apróra vágva, 1/4 répa apróra vágva
„B” hozzávalók: 3 evőkanál víz, 1
evőkanál kínai bor (ha van), 1 evőkanál szójaszósz
1/2 kávéskanál kukoricakeményítő
1. Marináljuk a húst az „A”
hozzávalókkal 10 percig.
2. Az olajat, gyömbért és
fokhagymát tegyük egy 2,5 literes edénybe és fedetlenül süssük 3 percig erős
fokozaton.
3. Adjuk hozzá a húst, zellert,
gombát, répát és jól keverjük össze. Öntsük bele a „B” hozzávalókat és lefedve
főzzük 3,5 percig erős fokozaton.
4. Keverjük össze és hagyjuk
állni 10 percig tálalás előtt.