Zöldséges hús (marha- vagy bárányhúsból)



25 dkg vesepecsenye kis, vékony szeletkékre vágva
„A” hozzávalók: 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál szójaszósz, 1/2 kávéskanál szézámolaj, 1/4 kávéskanál bors, 1/2 kávéskanál kukoricakeményítő, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál összezúzott gyömbér. 1 evőkanál összezúzott fokhagyma, 1 zellerszár apróra vágva, 3 friss gomba apróra vágva, 1/4 répa apróra vágva
„B” hozzávalók: 3 evőkanál víz, 1 evőkanál kínai bor (ha van), 1 evőkanál szójaszósz
1/2 kávéskanál kukoricakeményítő
1. Marináljuk a húst az „A” hozzávalókkal 10 percig.
2. Az olajat, gyömbért és fokhagymát tegyük egy 2,5 literes edénybe és fedetlenül süssük 3 percig erős fokozaton.
3. Adjuk hozzá a húst, zellert, gombát, répát és jól keverjük össze. Öntsük bele a „B” hozzávalókat és lefedve főzzük 3,5 percig erős fokozaton.
4. Keverjük össze és hagyjuk állni 10 percig tálalás előtt.